Suomi English

TOPINKA-YHTEISÖ:

Perhekoti historiallisessa asemamiljöössä,

palvelukoti vanhalla kaupalla,

kesäkahvila Lystikäs Lammas

- ja nyt myös perheryhmäkoti Merilässä

Maaliskuussa 2005 toimintansa Lieksan Kylänlahden asemalla aloittanut Perhekoti Topinka on vuonna 2014 saanut rinnalleen aikuisten kehitysvammaisten tehostetun palveluasumisen yksikön Palvelukoti Vennyn ja nyt Lieksan kaupunkiin Merilän entiselle koululle on syntymässä uusi Perheryhmäkoti Nuutti.

Perhekoti Topinka muodostaa historiallisine rakennuksineen ja pihapiiriin kuuluvine eläimineen harmonisen kokonaisuuden, jolla on virikkeitä antava ja eheyttävä vaikutus nuoren elämään. 

Erityinen osaamisalueemme on koulunkäynnin ja opiskelun sekä erilaisten harrastusten ohjaus ja tukeminen. Perhekoti Topinka tarjoaa kodin kuudelle 7-18-vuotiaalle lapselle tai nuorelle.

Pyrimme pitämään lasten määrän 5-6 välillä kodinomaisuuden turvaamiseksi. Näin takaamme sekä Topinkan kodinomaisuuden että toisaalta lapselle perheen, jossa on eri-ikäisiä lapsia. Olemme kokeneet , että 5-6 lasta on oikea määrä lasten kannalta. Isompi perhekoti muuttuisi laitosmaiseksi ja pienemmässä ei olisi riittävästi eri-ikäisten lasten suhteita. Kuusi paikkaa mahdollistaa kodinomaisuuden myös erilaisissa siirtymävaiheissa.

Palvelukoti Vennyssä on kolme tehostetun palveluasumisen paikkaa aikuisille kehitysvammaisille. Olennaisen tärkeää yhteisöllisyyden lisäksi on yhteinen toiminta sekä Topinkan tallitöissä ja kesäisin auki olevassa Kahvila Lystikkäässä Lampaassa.

Uusin osa Topinka-yhteisöä on Merilän entiselle koululla Perheryhmäkoti Nuutti: seitsepaikkainen 7-18-lapsille tarkoitettu koti. Erityisestä osaamista meillä on mielenterveyteen ja psykiatriaan liittyvissä kysymyksissä. Lisäki pystymme yhdessä Perhekoti Topinkan kanssa turvaamaan lapsen koulunkäynnin myös niissä tilanteissa, joissa kotiopetus katsotaan parhaaksi vaihtoehdoksi. Tarvittaessa kouluun voi lähteä Perheryhmäkoti Nuutin oma koulunkäynnin ohjaaja.

Myös Nuutin asukkaiden käytettävissä ovat ne mahdollisuudet, jotka Topinka ja Lystikäs Lammas tarjoavat. Topinka-yhteisössä on kehitetty erityisesti eläintenhoitoon, musiikin harrastamiseen sekä mopojen ja autojen korjaamiseen tarvittavia tiloja ja osaamista. Merilään tulee myös puutyöpaja ja siellä on oivalliset sisäliikuntatilat.

Sosiaalipedagogiseen hevostoimintaan on nyt mahdollista osallistua myös perhekodin ulkopuolelta.

Perhekoti Topinkaa ylläpitää Humaniores Oy. Tällä hetkellä työntekijöitä on yhteensä kolmetoistai ja parhaillaan haetaan Perheryhmäkoti Nuuttiin johtajaa ja kuutta ohjaajaa.

UUTISET

20.06.2017 Majatalo Veikeä Vuohi aloittaa

Topinka-yhteisössä aloittaa toimintansa Majatalo Veikeä Vuohi. Kesän aikana huoneita tarjotaan Kylänlahden aseman entisissä rakennuksissa. Tarjolla olevat huoneet ovat kaikki erilaisia. Lisäksi on valittavissa useita perheiden käyttöön tulevia huoneita erillisissä rakennuksissa.

Hotellin huoneita pääset varaamaan tässä vaiheessa booking.com- ja hotels.com-sivustojen kautta tai suoraan puh. 044 5688 760.22.04.2017 Lastensuojeluyksikkö Nuutti vamistautuu vastaanottamaan lapsia

 

Nuutti sai toimiluvan

Lastensuojeluyksikkö Nuutti on saanut toimiluvan Itä-Suomen aluehallintovirastolta ja valmistautuu vastaanottamaan ensimmäisiä lapsia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ota yhteyttä ja tule tutustumaan!

Vastaava ohjaaja Saija Päiväpuro 040 721 5988

Nuutin ohjaajien puhelinnumero: 040 824 2635

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuten huomaat, pääsiäispuputkin olivat pistäytyneet Nuutissa kylässä ja rakentaneet koristeeksi pieniä yksityiskohtia. Ja niitä pieniä, kauniita asioita tulee koko ajan lisää.

 

Uusi Lastensuojeluyksikkö on osa Topinka-yhteisöä, johon kuuluvat ammatillinen Perhekoti Topinka, Palvelukoti Venny ja kesäkahvila Lystikäs Lammas Kylänlahdessa.

Korostamme kaikessa toiminnassamme osallisuutta, yhteisöllisyyttä ja toiminnallisuutta.


31.03.2017 Nuutin johtajan paikka avoinna

 

Hae johtajaksi!

Perheryhmäkoti Nuuttiin haetaan parhaillaan johtajaa, jolta edellytetään

1) korkeakoulutututkintoa

2) vähintään kolmen vuoden kokemusta lastensuojelualalta ja

3) johtamiskokemusta.

Tarjolla on mielenkiintoinen ja oman ammatillisen kehityksen kannalta antoisa työtehtävä: pääset perustamaan ja johtamaan täysin uutta lastensuojelulaitosta. Meillä on tarjota Sinulle sekä jo pitkän lastensuojelutyön omaavan vastaavan ohjaajan että yrittäjäpariskunnan vahva tuki, eli yksin et tarvitse kaikkea tehtä, mutta pääset kuitenkin hyvin itsenäiseen tehtävään. 

Ota pikaisesti yhteyttä toimitusjohtaja Ari Marjetaan puh 044 5688 760 tai ari.marjeta(at)topinka.fi.

Paikka on avoinna myös työvoimahallinnon mol.fi-sivustolla sekä Duunitori-sivustolla.

Ohjaajien paikkaan tuli yhteensä 22 hakemusta. Osa ohjaajista on jo valittu ja osa valitaan viikolla 17. Kiitokset kaikille Nuutista kiinnostuneille hakijoille!Tulosta

Humaniores Oy

 

Lastensuojeluyksikkö Nuutti

Kainuuntie 96
81700 Lieksa

Vastaava ohjaaja Saija Päiväpuro 040 721 5988

Ohjaajat 040 824 2635

 

Perhekoti Topinka

Kylänlahdentie 86 A
81820 Kylänlahti 

Vastaava ohjaaja Maarit Marjeta
0400 438 762
maarit.marjeta(at)topinka.fi

Palvelukoti Venny

Kylänlahdentie 85
81820 Kylänlahti 

Vs. palvelupäällikkö 

Janna Jalovaara
050 534 6613