Suomi English

TOPINKA-YHTEISÖ:

Perhekoti ja majatalo historiallisessa asemamiljöössä, 

palvelukoti, tilausravintola ja huoneistohotelli Merilän vanhalla koululla

Maaliskuussa 2005 toimintansa Lieksan Kylänlahden asemalla aloittanut Perhekoti Topinka on vuonna 2014 saanut rinnalleen aikuisten kehitysvammaisten tehostetun palveluasumisen yksikön Palvelukoti Vennyn. Venny muuttaa vuodenvaihteessa Lieksaan Merilän entiselle koululle Merilänhoviin missä toimii jo nyt tilausravintola Helmitaulu sekä huoneistohotelli Aapiskirja.  

Perhekoti Topinka ja majatalo Veikeä vuohi muodostavat historiallisine rakennuksineen ja pihapiiriin kuuluvine eläimineen harmonisen kokonaisuuden, jossa mieli lepää. Perhekoti lopettelee toimintaansa pikku hiljaa ja perhekodin vanhemmat Ari ja Maarit siirtyvät majatalon emännän ja isännän tehtäviin. 

Palvelukoti Vennyssä on tällä hetkellä kolme tehostetun palveluasumisen paikkaa aikuisille kehitysvammaisille. Olennaisen tärkeää yhteisöllisyyden lisäksi on yhteinen toiminta sekä Topinkan eläintoiminnassa ja Merilänhovin ravintola- ja huoneistohotellitöissä.

Uusin osa Topinka-yhteisöä on Merilän entisellä koululla Merilänhovissa sijaitsevat tilausravintola Helmitaulu sekä huoneistohotelli Aapiskirja.

Topinka-yhteisömme tarjoaa mahdollisuudet eläintenhoitoon, musiikin harrastamiseen sekä mopojen ja autojen korjaamiseen tarvittavia tiloja ja osaamista. Merilään on myös  puutyöpaja ja siellä on oivalliset sisäliikuntatilat.

Sosiaalipedagogiseen hevostoimintaan on nyt mahdollista osallistua myös perhekodin ulkopuolelta.

Perhekoti Topinkaa ylläpitää Humaniores Oy. Tällä hetkellä työntekijöitä on yhteensä kahdeksan.

UUTISET

20.06.2017 Majatalo Veikeä Vuohi aloittaa

Topinka-yhteisössä aloittaa toimintansa Majatalo Veikeä Vuohi. Kesän aikana huoneita tarjotaan Kylänlahden aseman entisissä rakennuksissa. Tarjolla olevat huoneet ovat kaikki erilaisia. Lisäksi on valittavissa useita perheiden käyttöön tulevia huoneita erillisissä rakennuksissa.

Hotellin huoneita pääset varaamaan tässä vaiheessa booking.com- ja hotels.com-sivustojen kautta tai suoraan puh. 044 5688 760.Tulosta

Humaniores Oy

 

Merilänhovi

Kainuuntie 96
81700 Lieksa

Toimitusjohtaja Janna Jalovaara

050 5346 613

 

Perhekoti Topinka

Kylänlahdentie 86 A
81820 Kylänlahti 

Vastaava ohjaaja Maarit Marjeta
0400 438 762
maarit.marjeta(at)topinka.fi

Palvelukoti Venny

Kylänlahdentie 85
81820 Kylänlahti 

Vs. palvelupäällikkö 

Sonja Haverinen
050 534 6613